Instagram Kısıtlı Hesap Nedir?

 Instagram Kısıtlı Hesap Nedir?

İstemediğiniz kişilerin paylaştığınız içeriklere yorum yapmasını engellemeye yarayan Instagram kısıtlı hesap nedir, Instagram hesap kısıtlama Restrict nasıl yapılır, Instagram kısıtlandığımı nasıl anlarım gibi Instagram kısıtlı hesap hakkındaki tüm soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Restrict (kısıtlama) özeliğini kullanarak, istemediğimiz kişilerin paylaştığınız içeriklere yorum yapmasını engelleyebileceksiniz.

Instagram kısıtlı hesap nedir?

İngilizce Restrict olarak tanımlanan Instagram Kısıtlı hesap, paylaştığınız gönderilere gelebilecek yorumları sınırlandırmanıza olanak tanıyor.

Gönderilerinizi yoruma kapatmak istemiyor ama belirli kişiler tarafından yapılan rahatsız edici yorumları ve hareket durumunuzu gizlemek istiyorsanız Instagram hesap kısıtlama özelliğini kullanabilirsiniz.

Instagram kısıtlı hesap nasıl kullanılır?

Instagram hesap kısıtlama için;

  1. Ayarlar > Gizlilik yolunu izleyerek Bağlantılar sekmesine girin.
  2. Bağlantılar sekmesi altındaki Kısıtlı Hesaplar seçeneğine tıklayarak Ara bölümünden kısıtlamak istediğiniz hesabı seçin.

Ara bölümüne, kısıtlamak istediğiniz hesapları yazarak bulabiliyor ve listeye ekleyebiliyorsunuz. Yapacağınız paylaşımlara bu kişilerin yorum yapmasını ya da yaptıkları yorumları diğer kullanıcıların görmesini engellemiş oluyorsunuz.

Instagram hesap kısıtlayınca ne olur?

  • Kısıtladığınız kişilerin yorumlarını sadece siz ve o kişi görebilir, dilerseniz onaylayarak herkese görünür olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kısıtladığınız kişilerden gelen mesajlar Mesaj İstekleri bölümüne taşınır, siz mesajlarını okuduğunuzda veya çevrimiçi olduğunuzda kişiler bunu göremez.
  • Kısıtladığınız kişiler bu durumun farkında bile olmayacaktır.

Kısıtlanan kişi paylaşımlarıma yorum yapabilir mi?

Bir kişiyi kısıtladığınızda o kişi paylaşımlarınıza yorum yapabilir ancak siz bunları görmezsiniz. Aynı şekilde kısıtladığınız kişide sizin yorumlarınızı göremez.

Instagram engelleme olayında ise bu farklıdır. Birini engellediğinizde paylaşımlarınıza yorum yapamazlar.

Kısıtlanan kişi bana mesaj atabilir mi?

Bir kişiyi kısıtladığınızda, size mesaj gönderebilir. Ancak, kısıtlı kişilerden gelen mesajlar İstekler klasörüne gider. Gelen kutunuzda mesaj listesinin üstünde bulunur. Kısıtlanan kişilerden gelen mesajlar İstekler klasörüne gönderildiğinden, bu mesajlar ile ilgili bir bildirim almazsınız.

Kısıtlama yapıldığında bildirim gider mi?

Hayır herhangi bir bildirim gitmez.

Instagram kısıtlandığımı nasıl anlarım ?

Bu özelliği kullandığınız zaman, yorumu yapan kişi, paylaşımınızın altında kendi yorumunu görmeye devam ediyor ve engellendiğinden haberdar olamıyor.

Instagram’da kısıtlama nasıl kaldırılır?

Bunun için Ayarlar menüsünden gizlilik menüsüne girilmeli ve kısıtlı hesaplar menüsüne tıklanmalıdır. Burada kısıtlan tüm hesaplar görülecektir. Kısıtlaması kaldırılmak istenen hesap üzerine gelerek kısıtlamayı kaldıra tıklamak yeterli olacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

İngilizce Restrict olarak tanımlanan Instagram Kısıtlı hesap, paylaştığınız gönderilere gelebilecek yorumları sınırlandırmanıza olanak tanıyor.
Gönderilerinizi yoruma kapatmak istemiyor ama belirli kişiler tarafından yapılan rahatsız edici yorumları ve hareket durumunuzu gizlemek istiyorsanız Instagram hesap kısıtlama özelliğini kullanabilirsiniz.

Instagram hesap kısıtlama için;
- Ayarlar > Gizlilik yolunu izleyerek Bağlantılar sekmesine girin.
- Bağlantılar sekmesi altındaki Kısıtlı Hesaplar seçeneğine tıklayarak Ara bölümünden kısıtlamak istediğiniz hesabı seçin.
Ara bölümüne, kısıtlamak istediğiniz hesapları yazarak bulabiliyor ve listeye ekleyebiliyorsunuz. Yapacağınız paylaşımlara bu kişilerin yorum yapmasını ya da yaptıkları yorumları diğer kullanıcıların görmesini engellemiş oluyorsunuz.

- Kısıtladığınız kişilerin yorumlarını sadece siz ve o kişi görebilir, dilerseniz onaylayarak herkese görünür olmasını sağlayabilirsiniz.
- Kısıtladığınız kişilerden gelen mesajlar Mesaj İstekleri bölümüne taşınır, siz mesajlarını okuduğunuzda veya çevrimiçi olduğunuzda kişiler bunu göremez.
- Kısıtladığınız kişiler bu durumun farkında bile olmayacaktır.

Bir kişiyi kısıtladığınızda o kişi paylaşımlarınıza yorum yapabilir ancak siz bunları görmezsiniz. Aynı şekilde kısıtladığınız kişide sizin yorumlarınızı göremez.
Instagram engelleme olayında ise bu farklıdır. Birini engellediğinizde paylaşımlarınıza yorum yapamazlar.

Bir kişiyi kısıtladığınızda, size mesaj gönderebilir. Ancak, kısıtlı kişilerden gelen mesajlar İstekler klasörüne gider. Gelen kutunuzda mesaj listesinin üstünde bulunur. Kısıtlanan kişilerden gelen mesajlar İstekler klasörüne gönderildiğinden, bu mesajlar ile ilgili bir bildirim almazsınız.

Hayır herhangi bir bildirim gitmez.

Bu özelliği kullandığınız zaman, yorumu yapan kişi, paylaşımınızın altında kendi yorumunu görmeye devam ediyor ve engellendiğinden haberdar olamıyor.

Bunun için Ayarlar menüsünden gizlilik menüsüne girilmeli ve kısıtlı hesaplar menüsüne tıklanmalıdır. Burada kısıtlan tüm hesaplar görülecektir. Kısıtlaması kaldırılmak istenen hesap üzerine gelerek kısıtlamayı kaldıra tıklamak yeterli olacaktır.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın