Google Senkronizasyon Nedir, Nasıl Kapatılır?

Hangi uygulamalar senkronize durumda nasıl görebilirim? Otomatik senkronizasyonu kapatırsak ne olur?

Google Senkronizasyon hizmeti sayesinde tüm Google uygulamaları tek bir hesap üzerinden senkronize edilebilmektedir.

Google senkronizasyon nedir?

Google Senkronizasyon (Google Sync), Google’ın iki yönlü bir dosya senkronizasyonu hizmetidir. Senkronizasyon, eşzamanlı olma, aynı anda olma gibi anlamlara sahiptir.

Google’a ait uygulamalarınız varsayılan olarak Google Hesabınızla otomatik bir şekilde senkronize edilir. Uygulama, kişi listeniz, şifreleriniz, yer imleriniz, tarayıcı geçmişiniz gibi birçok verinizi senkronize etmeniz mümkün.

Tek bir cihazda yapılan değişiklikler kullanıcının Google Account‘una yedeklenir. Yani bu verileri Google hesabını girdiğiniz her bilgisayar yada telefondan görüntüleyebilirsiniz.

Aynı Google hesabını paylaşan cihazlarda bulunan diğer tüm Google verileri otomatik olarak senkronize edecektir. Kullanıcının mobil cihazının kaybolması durumunda veriler hala güvenli bir şekilde saklanır.

Hangi uygulamalar senkronize durumda nasıl görebilirim?

Hangi uygulamaların Google ile senkronize olduğunu görmek için:

  • Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın.
  • Kullanıcılar ve Hesaplar bölümüne girin.
  • Google hesabına ve Hesap senkronizasyonu‘na dokunun.

Bu bölümde Senkronize edilen Google uygulamalarınızın bir listesi ve son olarak ne zaman senkronize edildikleri gösterilir.

Google Senkronizasyon Nedir? Senkronizasyon Nasıl Açılır, Nasıl Kapatılır?

Bir uygulama Hesaplar bölümünün altında telefonunuzun Ayarlar uygulamasını göstermiyorsa Google Hesabınızla otomatik senkronizasyon yapamaz.

Uygulamalarınızın mesajları, e-postaları ve Google Hesabınızda bulunan diğer yeni verileri nasıl senkronize edeceğini yönetebilirsiniz.

Google senkronizasyon nasıl kapatılır?

Google’a ait uygulamalarınız varsayılan olarak Google Hesabınızla otomatik bir şekilde senkronize edilir.  Tabii Google’a ait uygulamaların otomatik senkronizasyonunu ayrı ayrı açıp kapatabilirsiniz. Diğer uygulamaların senkronize edilme durumu uygulamaya göre değişiklik gösterir.

Google senkronizasyonunu kapatmak için:

  • Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın.
  • Kullanıcılar ve Hesaplar bölümüne girin.
  • Google hesabına dokunun.
  • Senkronizasyonu kapatmak için bir öğeye dokunun.

Google Senkronizasyon Nedir? Senkronizasyon Nasıl Açılır, Nasıl Kapatılır?

Bir uygulamanın otomatik senkronizasyon özelliğini kapattığınızda uygulama kaldırılmaz. Yalnızca yeni verilerin otomatik olarak yenilenmesi durdurulur.

Otomatik senkronizasyonu kapatırsak ne olur?

Otomatik senkronizasyonu kapatırsanız mesajları, e-postaları ve takvimi güncellemelerini almak için manuel olarak senkronize etmeniz gerekir ve güncellemeler olduğunda bildirim almazsınız.

Senkronizasyon hatası alıyorum, ne yapabilirim?

Telefonunuzda Senkronizasyon şu anda sorun yaşıyor. Kısa bir süre sonra yeniden devreye girecek uyarısı alıyorsanız endişe etmenize gerek yok. Bu geçici bir sorundur ve bir süre sonra düzelecektir.

Genellikle, hesabınız bir kaç dakika sonra tekrar senkronize edilir. Yine de senkronizasyonla ilgili sorun yaşamaya devam ederseniz elle senkronizasyonu çalıştırabilirsiniz.

Otomatik senkronizasyonu kapattıktan sonra istediğini zaman elle senkronizasyonu çalıştırabilirsiniz.

  • Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın.
  • Telefon hakkında > Google Hesabı > Hesap senkronizasyonu‘na dokunun.
  • Diğer > Şimdi senkronize et‘e dokunun.

Manuel senkronizasyon, otomatik senkronizasyon özelliğinin kapalı olduğu uygulamalar da dahil olmak üzere Google’a ait tüm uygulamalarınızla ilgili hesap verilerinizi yeniler.

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu