iPhone Sıfırlama Seçenekleri Ne İşe Yarar?

 iPhone Sıfırlama Seçenekleri Ne İşe Yarar?

iPad yada iPhone sıfırlama yaparken karşınız çıkan sıfırlama seçenekleri nedir, ne işe yarar? Hangi iPhone sıfırlama seçeneği neleri siler bu yazımızda anlatıyoruz.

IOS cihazınızdaki tüm verileri silmek istediğinizde veya yazılımsal bir sorun olduğunda başvurabileceğiniz işlem sıfırlama yani fabrika ayarlarına dönmektir.

iPhone fabrika ayarlarına döndürme yani iPhone sıfırlama işlemi, cihazınızın çökme, donma ya da tanımlayamadığınız sorunlarını çözmenize yardımcı olacaktır.

iPhone nasıl sıfırlanır?

Cihaz içerisinden Ayarlar > Genel > Sıfırla menüsünden iPhone sıfırlama yapabilirsiniz.

iPhone Sıfırlama seçenekleri

iPhone sıfırla menüsünde ulaşacağınız 6 farklı sıfırlama yöntemi vardır.

  1. Tüm Ayarları Sıfırla
  2. Tüm İçerik ve Ayarları Sıfırla
  3. Ağ Ayarlarını Sıfırla
  4. Klavye Sözlüğünü Sıfırla
  5. Ana Ekran Yerleşimini Sıfırla
  6. Konum ve Gizliliği Sıfırla

iPhone Sıfırlama seçenekleri

iPhone Tüm Ayarları sıfırla

Bu sıfırlama yöntemini kullandığınızda verileriniz kaybolmaz. Ağ ayarları, klavye sözlüğü, ana ekran yerleşimi, konum ayarları, gizlilik ayarları ve Apple Pay kartları da dahil olmak üzere tüm ayarlar silinir ve saptanmış değerlerine döndürülür. Hiçbir veri veya ortam silinmez.

iPhone Tüm İçerik ve Ayarları sıfırla

Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil seçeneğine dokunursanız mevcut tüm içeriğiniz silinir.

Bu yöntemle sıfırlama yaptığınızda ise cihazdaki tüm fotoğraflar, rehber, mesajlar, uygulamalar, notlar yani tüm kişisel verileriniz ve ayarlar silinir, fabrika ayarlarına dönmüş olur telefonunuz.

iPhone tüm içerikleri ve ayarları silinmiş olarak yeniden başladığında iPhone’u yeni bir aygıt olarak ayarlama veya bir yedeklemeden geri yükleme seçeneği sunulur.

iPhone Ağ Ayarlarını sıfırla

Sadece ağ ayarlarını sıfırlar. Varsa vpn profileri, kayıtlı wi-fi şifreleri ve mobil ağ için özel ayarlarınız varsa tümü sıfırlanır. Kişisel veri ve fotoğraflarınızda kayıp yaşamazsınız. Ağ bağlantıları ya da AppStore, icloud gibi Apple servislerine bağlanamadığınızda bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Ağ ayarlarını sıfırladığınızda daha önce kullanılan ağlar ve bir konfigürasyon profili veya Mobil aygıt yönetimi (MDM) tarafından yüklenmemiş VPN ayarları silinir. Wi-Fi kapatılıp yeniden açılır ve bağlı olduğunuz ağlarla bağlantınız kesilir.

iPhone Klavye Sözlüğünü sıfırla

Klavyede önerilen kelimeleri ve metin değiştirme ayarlarınızı sıfırlar. Yazarken iPhone’un önerdiği sözcükleri reddederek klavye sözlüğüne sözcükler eklersiniz. Klavye sözlüğünü sıfırlama, eklediğiniz tüm sözcükleri siler.

iPhone Ana Ekran Yerleşimini sıfırla

Ana ekrandaki uygulamaların yerleşimini fabrika ayarlarına döndürür. Verilerinizde kaybolma olmaz.

iPhone Konum ve Gizliliği sıfırla

Uygulamalarda konum ve gizlilik için verdiğiniz izinleri fabrika ayarlarına sıfırlar. Bu sıfırlama işlemini yaptığınzda konum ve gizliliğinize erişecek uygulamaları açtığınızda tekrar onay isteyecektir.

Sıkça Sorulan Sorular

Bu sıfırlama yöntemini kullandığınızda verileriniz kaybolmaz.
Ağ ayarları, klavye sözlüğü, ana ekran yerleşimi, konum ayarları, gizlilik ayarları ve Apple Pay kartları da dahil olmak üzere tüm ayarlar silinir ve saptanmış değerlerine döndürülür. Hiçbir veri veya ortam silinmez.

Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil seçeneğine dokunursanız mevcut tüm içeriğiniz silinir.
Bu yöntemle sıfırlama yaptığınızda ise cihazdaki tüm fotoğraflar, rehber, mesajlar, uygulamalar, notlar yani tüm kişisel verileriniz ve ayarlar silinir, fabrika ayarlarına dönmüş olur telefonunuz.
iPhone tüm içerikleri ve ayarları silinmiş olarak yeniden başladığında iPhone’u yeni bir aygıt olarak ayarlama veya bir yedeklemeden geri yükleme seçeneği sunulur.

adece ağ ayarlarını sıfırlar. Varsa vpn profileri, kayıtlı wi-fi şifreleri ve mobil ağ için özel ayarlarınız varsa tümü sıfırlanır. Kişisel veri ve fotoğraflarınızda kayıp yaşamazsınız. Ağ bağlantıları ya da AppStore, icloud gibi Apple servislerine bağlanamadığınızda bu yöntemi kullanabilirsiniz.
Ağ ayarlarını sıfırladığınızda daha önce kullanılan ağlar ve bir konfigürasyon profili veya Mobil aygıt yönetimi (MDM) tarafından yüklenmemiş VPN ayarları silinir. Wi-Fi kapatılıp yeniden açılır ve bağlı olduğunuz ağlarla bağlantınız kesilir.

Klavyede önerilen kelimeleri ve metin değiştirme ayarlarınızı sıfırlar. Yazarken iPhone’un önerdiği sözcükleri reddederek klavye sözlüğüne sözcükler eklersiniz. Klavye sözlüğünü sıfırlama, eklediğiniz tüm sözcükleri siler.

Ana ekrandaki uygulamaların yerleşimini fabrika ayarlarına döndürür. Verilerinizde kaybolma olmaz.

Uygulamalarda konum ve gizlilik için verdiğiniz izinleri fabrika ayarlarına sıfırlar. Bu sıfırlama işlemini yaptığınzda konum ve gizliliğinize erişecek uygulamaları açtığınızda tekrar onay isteyecektir.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın