5 Adımda Windows Defender Kapatma!

Dilerseniz Microsoft Defender virüsten korumayı kapatabilirsiniz. Windows Defender devre dışı bırakma adımlarını yazımızda anlatıyoruz.

Windows Defender kapatma işlemlerini ve Windows Defender hakkında merak ettiklerinizi bu yazımızda açıklıyoruz.

Windows Defender (eski adı: Microsoft AntiSpyware), Microsoft tarafından geliştirilen ve Bilgisayar virüslerini ve casus yazılımları engelleyen ücretsiz bir yazılımdır. Windows Defender uygulaması Windows 10 içerisinde yerleşik olarak gelen bir uygulama olduğu için indirmenize gerek yoktur.

Aslında Windows Defender tek başına virüslerden korunmak için yeterlidir.  Microsoft Defender’ın kötü amaçlı yazılım tehditlerine karşı savunma durumu bir çok ücretsiz antivirüs yazılımına göre gayet iyi durumdadır.

Windows Defender’ın çeşitli tarama özellikleri vardır:

5 Adımda Windows Defender Kapatma!

  • Hızlı tarama : Hızlı tarama, sabit disk sürücüsünde zararlı yazılımların bulaşma olasılığının en fazla olduğu bölgeleri denetler.
  • Tam tarama: Tam tarama, sabit disk sürücünüzdeki tüm dosyaları ve o anda çalışan tüm uygulamaları denetler. Tam tarama, işlem tamamlanana kadar bilgisayarınızın yavaş çalışmasına neden olabilir. Bilgisayarınıza zararlı yazılımların bulaştığından şüpheleniyorsanız, tam tarama gerçekleştirin.
  • Özel tarama: Özel tarama yaparak, bilgisayarınızda Windows Defender’ın tarayacağı belirli sürücüleri ve klasörleri seçebilirsiniz. Windows Defender olasılıkla zararlı veya zararlı yazılımlar algılarsa, hızlı tarama işlemi gerçekleştirerek gerekiyorsa algılanan öğelerin bilgisayarınızın diğer bölgelerinden kaldırılmasını sağlar.
  • Çevrimdışı taraması: Microsoft Defender Çevrimdışı, güvenilir bir ortamdan çalıştırabileceğiniz ve işletim sisteminizi başlatmadan çalışan güçlü bir çevrimdışı tarama aracıdır. Bilgisayara bir virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşmış olabileceğinden şüphelenildiği durumda kullanılabilir.

Dilerseniz Microsoft Defender virüsten korumayı kapatabilirsiniz. Windows Defender devre dışı bırakma adımlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Ancak Windows Defender kapatma işleminden sonra eğer kullandığınız başka bir güvenlik yazılımınız yoksa bilgisayarınızın tehditlere karşı savunmasız kalacağını unutmayın.

Şimdi Windows Defender kapatma işlemlerine geçelim.

Windows Defender kapatma

Windows Defender virüsten koruma hizmetini kapatmak için:

  • Başlat menüsüne tıklayarak dişli çark simgesi olarak görülen Ayarlar‘ı seçin.

5 Adımda Windows Defender Kapatma!

  • Açılan Windows Ayarları bölümünde Güncelleştirme ve Güvenlik kısmına tıklayın

5 Adımda Windows Defender Kapatma!

  • Açılan sayfada sol taraftaki menüden Windows Güvenliği’ni seçin.
  • Sağ kısımda Koruma Alanları bölümünün altında bulunan Virüs ve Tehdit Koruması‘nı tıklayın.

5 Adımda Windows Defender Kapatma!

  • Windows Defender devre dışı bırkmak istediğiniz ağ profilini seçerek Windows Defender Güvenlik Durumu altında bulunan butonu kapalı duruma getirin.

5 Adımda Windows Defender Kapatma!

Windows Defender kapatma işlemi tamamlandı.

Windows Defender kapatma yazımız hakkında ne düşündüğünüzü gerçekten çok merak ediyoruz ve aşağıda yer alan yorum alanında paylaşmanızı bekliyoruz. Windows Defender kapatma işlemleri hakkındaki yorumlarınıza anında dönüş yaparak fikirlerinize cevap vermeyi bekliyor olacağız.

Windows Defender hakkında sık sorulan sorular

Windows Defender nedir?

Windows Defender (eski adı: Microsoft AntiSpyware), Microsoft tarafından geliştirilen ve Bilgisayar virüslerini ve casus yazılımları engelleyen ücretsiz bir yazılım  bir yazılımdır.

Windows Güvenlik Duvarı kapatılmalı mı?

Windows Güvenlik Duvarını kapattığınızda başka bir güvenlik yazılımınız yoksa bilgisayarınızın tehditlere karşı savunmasız kalırsınız.

Windows Defender varken virüs programına gerek var mı?

Windows Defender tek başına virüslerden korunmak için yeterlidir.  Microsoft Defender’ın kötü amaçlı yazılım tehditlerine karşı savunma durumu bir çok ücretsiz antivirüs yazılımına göre gayet iyi durumdadır.

Windows Defender hızlı tarama nedir?

Windows Defender hızlı tarama , sabit disk sürücüsünde zararlı yazılımların bulaşma olasılığının en fazla olduğu bölgeleri denetler.

Windows Defender tam tarama nedir?

Windows Defender tam tarama, sabit disk sürücünüzdeki tüm dosyaları ve o anda çalışan tüm uygulamaları denetler. Tam tarama, işlem tamamlanana kadar bilgisayarınızın yavaş çalışmasına neden olabilir.

Windows Defender özel tarama nedir?

Windows Defender özel tarama yaparak, bilgisayarınızda Windows Defender’ın tarayacağı belirli sürücüleri ve klasörleri seçebilirsiniz. Windows Defender olasılıkla zararlı veya zararlı yazılımlar algılarsa, hızlı tarama işlemi gerçekleştirerek gerekiyorsa algılanan öğelerin bilgisayarınızın diğer bölgelerinden kaldırılmasını sağlar.

Windows Defender çevrimdışı tarama nedir?

Microsoft Defender Çevrimdışı, güvenilir bir ortamdan çalıştırabileceğiniz ve işletim sisteminizi başlatmadan çalışan güçlü bir çevrimdışı tarama aracıdır. Bilgisayara bir virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşmış olabileceğinden şüphelenildiği durumda kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu