Twitter Hesabı Nasıl Silinir?

 Twitter Hesabı Nasıl Silinir?

Sadece bir kaç tıklama ile Twitter hesabınızı dondurabilir yada bir daha kullanmak istemiyorsanız Twitter hesap silme işlemini yapabilirsiniz.

Twitter dondurma

Twitter hesap dondurma işlemi, Twitter hesabınızı silmeden sadece belli bir süreliğine Twitter hesabınıza sizin ve sizi takip eden insanlar tarafından erişimini engellemektir.

  1. Twitter hesabınıza giriş yapın.
  2. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra ana sayfanızın sol kısmında bulunan “…Daha Fazla” butonuna basın.
  3. Butona bastıktan sonra karşınıza aşağıda gösterdiğimiz seçenekler çıkacak, burada “Ayarlar ve Gizlilik” butonuna basınız.
  4. Bu işlemi yaptıktan sonra ekranınıza gelecek sayfanın orta kısmında “Hesap” butonuna basın ve sayfayı aşağı kaydırın. Aşağıda gösterdiğimiz gibi sayfanın orta kısmının en altında “Devre dışı bırak” seçeneğine tıklayınız.
  5. Devre dışı bırak tuşuna bastıktan sonra Twitter dondurma işleminiz başarıyla gerçekleşmiş olacaktır.

Twitter silme

Twitter silme öncesinde daha önceden yaptığınız paylaşımları vs. diğer verileri indirmek isteyebilirsiniz. Twitter‘da kullanıcılara verilerini kaydetme olanağı sunuyor.

Twitter verilerinizi indirmek için;

  • Twitter > Ayarlar > Twitter Verilerin > Twitter Arşivin yolunu izleyerek, “Twitter Verilerini İndir”

bölümünden ile arşiv oluşturulmasını talep edebilirsiniz. Bu alan son derece özel bilgileri içerdiği için, Twitter bir kez daha size şifre soracaktır. Arşiv hazır olduğunda kullanıcının email adresine, bilgilendirme mail’i gelecektir.

Twitter hesabını silmek için;

  1. Buradaki Twitter hesap silme linkine tıklayın.
  2. Açılan sayfada hesabı devre dışı bırakma bölümünü görebilirsiniz.
  3. Açılan sayfadaki “Devre dışı bırak butonuna tıkladığınızda hesabınız silinir.

Twitter devre dışı bırakılan hesap ne zaman silinir?

Yaptığınız işlem sonrasında hesabınızdaki veriler 30 gün boyunca Twitter tarafından saklanır. Eğer 30 gün geçmeden aynı kullanıcı adı ve şifre ile oturum açarsanız hesabınız yeniden aktif olur. Tekrar hesap kapatmak isterseniz, yukarıdaki hesap silme işlemini tekrarlamanız ve yeniden 30 gün beklemeniz gerekir.

Silininen Twitter hesabını tekrar etkinleştirme?

Hesabınızın devre dışı bırakılmasının üzerinden 30 günden kısa bir süre geçtiyse hesabınızı tekrar etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin.

  1. Twitter.com üzerinde twitter.com/login adresini ziyaret edin ya da iOS veya Android için Twitter uygulamanızı açın.
  2. Giriş kimlik bilgilerinizi girin.
  3. Giriş yapmadan önce hesabınızın yeniden etkinleştirilmesini onaylamanız istenen bir bildirim görürsünüz.
  4. Hesabınızı yeniden etkinleştirmeyi seçerseniz Anasayfa zaman akışınıza yönlendirilirsiniz. Tweet, takipçi, beğeni vb. öğelerin tamamen geri yüklenmesinin biraz zaman alabileceğini lütfen unutmayın.

Sıkça Sorulan Sorular

Twitter hesap dondurma işlemi, Twitter hesabınızı silmeden sadece belli bir süreliğine Twitter hesabınıza sizin ve sizi takip eden insanlar tarafından erişimini engellemektir.
1- Twitter hesabınıza giriş yapın.
2- Hesabınıza giriş yaptıktan sonra ana sayfanızın sol kısmında bulunan “…Daha Fazla” butonuna basın.
3- Butona bastıktan sonra karşınıza aşağıda gösterdiğimiz seçenekler çıkacak, burada “Ayarlar ve Gizlilik” butonuna basınız.
4- Bu işlemi yaptıktan sonra ekranınıza gelecek sayfanın orta kısmında “Hesap” butonuna basın ve sayfayı aşağı kaydırın.
5- Aşağıda gösterdiğimiz gibi sayfanın orta kısmının en altında “Devre dışı bırak” seçeneğine tıklayınız. Devre dışı bırak tuşuna bastıktan sonra Twitter dondurma işleminiz başarıyla gerçekleşmiş olacaktır.

Twitter silme öncesinde daha önceden yaptığınız paylaşımları vs. diğer verileri indirmek isteyebilirsiniz. Twitter‘da kullanıcılara verilerini kaydetme olanağı sunuyor.
Twitter verilerinizi indirmek için;
Twitter > Ayarlar > Twitter Verilerin > Twitter Arşivin yolunu izleyerek, “Twitter Verilerini İndir” bölümünden ile arşiv oluşturulmasını talep edebilirsiniz. Bu alan son derece özel bilgileri içerdiği için, Twitter bir kez daha size şifre soracaktır. Arşiv hazır olduğunda kullanıcının email adresine, bilgilendirme mail’i gelecektir.
Twitter hesap silmek için;
Buradaki Twitter hesap silme linkine tıklayın.
Açılan sayfada hesabı devre dışı bırakma bölümünü görebilirsiniz. Açılan sayfadaki “Devre dışı bırak“ butonuna tıkladığınızda hesabınız silinir.

Yaptığınız işlem sonrasında hesabınızdaki veriler 30 gün boyunca Twitter tarafından saklanır. Eğer 30 gün geçmeden aynı kullanıcı adı ve şifre ile oturum açarsanız hesabınız yeniden aktif olur. Tekrar hesap kapatmak isterseniz, yukarıdaki hesap silme işlemini tekrarlamanız ve yeniden 30 gün beklemeniz gerekir.

Hesabınızın devre dışı bırakılmasının üzerinden 30 günden kısa bir süre geçtiyse hesabınızı tekrar etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin.
1- Twitter.com üzerinde twitter.com/login adresini ziyaret edin ya da iOS veya Android için Twitter uygulamanızı açın.
2- Giriş kimlik bilgilerinizi girin.
Giriş yapmadan önce hesabınızın yeniden etkinleştirilmesini onaylamanız istenen bir bildirim görürsünüz. Hesabınızı yeniden etkinleştirmeyi seçerseniz Anasayfa zaman akışınıza yönlendirilirsiniz.
Tweet, takipçi, beğeni vb. öğelerin tamamen geri yüklenmesinin biraz zaman alabileceğini lütfen unutmayın.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın