Snapchat Hesabı Nasıl Silinir?

 Snapchat Hesabı Nasıl Silinir?

Snapchat hesabını kapatmak isteyenler için Snapchat hesap dondurma ve Snapchat hesap silme işlemlerini bu yazımızda anlatacağız.

Snapchat, kullanıcılarına fotoğraf ve video çekimi imkânı sağlayarak onların üzerine çeşitli notlar eklenmesiyle arkadaşlarınızla paylaşım yapmanıza imkân veren sosyal mesaj uygulamasıdır.

Bir sebepten snapchat hesabınızı kapatmak isteyebilirsiniz. Eğer Snapchat hesabını silmek istiyorsanız yazımızda bunu detaylı olarak açıklıyoruz.

Snapchat uygulamasını silmeden önce Snapchat silme ilgili en çok sorular soruları cevaplandıralım.

Snapchat uygulamasını silince hesap silinir mi?

Snapchat uygulamasını cihazınızdan kaldırmış olduğunuzda  hesabınızı silmiş olmazsınız.

Snapchat kaç günde silinir?

Snapchat hesap silme işleminin ardından 30 gün içerisinde Snapchat hesabı tamamen silinir.

Snapchat hesap dondurma var mı?

Snapchat hesap dondurma işlemi direkt olarak yapılamamaktadır. Snapchat hesap silme işlemi yaparak Snapchat’i 30 gün için dondurabilirsiniz.

Snapchat yedekleme işlemi nasıl yapılır?

Snapchat hesap silme işlemi yapmadan önce Snapchat hesabınızı yedekleyebilirsiniz.

Varsayılan olarak Snapchat fotoğraflarınızı ve videolarınızı kaydetmez. Gönderdiğiniz snap, arkadaşınız onu gördüğü anda kaybolur. Eğer bir hikaye yayınlarsanız, 24 saat içerisinde silinir. Onları daha sonra geri yüklemenin bir yolu yoktur.

Snapchat anıları yedekleme özelliği ile anılarınızı kaydederek sonrasında önceden neler yaşadığınıza tekrar göz atabilirsiniz.

  • Profilinizi açın ve ekranın sağ üst köşesindeki dişli simgesine basın.
  • Özellikler / Hesabım ‘a gidin ve Anılar ‘ ı seçin.
  • Hedefleri Kaydet seçeneğini bulun.
  • Kaydet Düğmesi seçeneği için, kaydedilen resimlerinizin konumunu ayarlayın.
  • Videolarınızın ve fotoğraflarınızın kopyalarını cihazınızda tutmak için Anılar&Kamera Rulosu‘nu seçin veya verilerinizin Cloud’a kaydedilmesini istemiyorsanız Sadece Kamera Rulosu‘nu seçin.
  • Hikayelerim seçeneği için Anılar ‘ı seçin. Bu ayar, her paylaşımı manuel olarak kaydetme gereksinimini ortadan kaldırır.

Kişisel sohbetleriniz için saklamak istediğiniz her snapi gönderdiğinizde Kaydet tuşuna basmanız gerekir.

Snapchat hesap silme

  1. İlk olarak buradaki Snapchat hesap silme linkine tıklayın.
  2. Açılan sayfada silmek istediğiniz hesabın kullanıcı adını ve parolasını girin ardından Giriş(Login) butonuna dokunun.
  3. Bir sonraki aşamada ise yeniden kullanıcı adı ve şifrenizi girip “Devam“a basmanız gerekiyor.
  4. Hesabımı Sil (Delete Account)” butonuna dokunun.

Artık Snapchat hesabınız devre dışı bırakıldı.

Bu işlemi yaptıktan sonra 30 gün içerisinde hesabınız tamamen silinmiş olacak.

Kapatılan Snapchat hesabı nasıl aktif edilir?

Hesabınız devre dışı bırakıldıktan sonra 30 gün içerisinde silinme işlemi tamamlanmadan yeniden Snapchat hesabınızda oturum açarsanız silme işlemi iptal edilmiş olacak.

Sıkça Sorulan Sorular

Snapchat uygulamasını cihazınızdan kaldırmış olduğunuzda hesabınızı silmiş olmazsınız.

Snapchat hesap silme işleminin ardından 30 gün içerisinde Snapchat hesabı tamamen silinir.

Snapchat hesap dondurma işlemi direkt olarak yapılamamaktadır. Snapchat hesap silme işlemi yaparak Snapchat’i 30 gün için dondurabilirsiniz.

Snapchat hesap silme işlemi yapmadan önce Snapchat hesabınızı yedekleyebilirsiniz.
Varsayılan olarak Snapchat fotoğraflarınızı ve videolarınızı kaydetmez. Gönderdiğiniz snap, arkadaşınız onu gördüğü anda kaybolur. Eğer bir hikaye yayınlarsanız, 24 saat içerisinde silinir. Onları daha sonra geri yüklemenin bir yolu yoktur.
Snapchat anıları yedekleme özelliği ile anılarınızı kaydederek sonrasında önceden neler yaşadığınıza tekrar göz atabilirsiniz.
- Profilinizi açın ve ekranın sağ üst köşesindeki dişli simgesine basın.
- Özellikler / Hesabım ‘a gidin ve Anılar ‘ ı seçin.
- Hedefleri Kaydet seçeneğini bulun.
- Kaydet Düğmesi seçeneği için, kaydedilen resimlerinizin konumunu ayarlayın.
- Videolarınızın ve fotoğraflarınızın kopyalarını cihazınızda tutmak için Anılar&Kamera Rulosu‘nu seçin veya verilerinizin Cloud’a kaydedilmesini istemiyorsanız Sadece Kamera Rulosu‘nu seçin.
- Hikayelerim seçeneği için Anılar ‘ı seçin. Bu ayar, her paylaşımı manuel olarak kaydetme gereksinimini ortadan kaldırır.
- Kişisel sohbetleriniz için saklamak istediğiniz her snapi gönderdiğinizde Kaydet tuşuna basmanız gerekir.

Snapchat hesap silmek için;
- İlk olarak buradaki Snapchat hesap silme linkine tıklayın.
- Açılan sayfada silmek istediğiniz hesabın kullanıcı adını ve parolasını girin ardından Giriş(Login) butonuna dokunun.
- Bir sonraki aşamada ise yeniden kullanıcı adı ve şifrenizi girip “Devam“a basmanız gerekiyor.
- “Hesabımı Sil (Delete Account)” butonuna dokunun.
Artık Snapchat hesabınız devre dışı bırakıldı.
Bu işlemi yaptıktan sonra 30 gün içerisinde hesabınız tamamen silinmiş olacak.

Hesabınız devre dışı bırakıldıktan sonra 30 gün içerisinde silinme işlemi tamamlanmadan yeniden Snapchat hesabınızda oturum açarsanız silme işlemi iptal edilmiş olacak.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın