Skype Hesabı Nasıl Silinir?

 Skype Hesabı Nasıl Silinir?

Sadece bir kaç tıklama ile bir daha kullanmak istemediğiniz Skype hesabınızı silebilirsiniz. Skype hesap silme işlemini hiçbir şekilde geri alamazsınız. Bu sebeple Skype hesabını silme işlemi yapmadan önce iyi düşünmelisiniz.

Skype hesap dondurma

Skype hesabını geçici olarak dondurma gibi bir seçenek bulunmamaktadır. Skype hesap silme işlemini gerçekleştirdikten sonra size 60 günlük bir süre verir. Bu tarihe kadar hesabınıza geri girerek aktifleştirme yapabilirsiniz. O zaman kullanıma devam edersiniz.

Skype hesabı silme işlemi yapmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

  • Skype hesabınızın eğer Microsoft hesabınızla ilgili bir bağlantısı yoksa kolaylık silebilirsiniz. Ancak bu iki uygulama birbirine bağlı ise, silme konusunda biraz daha dikkatli olmanız gerekmektedir. Bu durumda müşteri hizmetlerine başvurmanız gerekmektedir.
  • Skype kapatma işlemini yaptığınız zaman, eğer bir film, müzik ya da oyun satın aldıysanız, hesabınızı sildiyseniz, bu ürünler de beraberin silinecektir.
  • Bu hesabınızı sildiğinizde anda Outlook, Hotmail ve OneDrive gibi platformlara da erişiminizi kaybedeceksiniz. Sakladığınız bütün e-postaların gideceğini de hatırlatmak isteriz.
  • Tanımlı olan bilgiler, telefon numaraları ve mail adreslerine de uygulamayı sildikten sonra ulaşamayacaksınız.

Skype hesap silme

  • Buradan Skype hesap silme sayfasına gidin ve Microsoft hesabınızla oturum açın.
  • Girdiğiniz bilgileri onaylamak için onay ekranına geçeceksiniz. Size ait olan telefon numaranızı ve mail adresinizi de seçeceğiniz ekran bu ekran olacak.
  • Şimdi doğrulama için adresinizi seçeceksiniz ve sizin seçeceğiniz adrese doğrulama kodu gönderilecek. Kodu girin ve devam edin.
  • Yeni bir ekran karşınıza gelecek ve Skype hesap kapatma konusunda kararlı olup olmadığınız sorulacak. Bu son bir uyarı olarak gözükebilir. Size uyarılarla dolu ekranda bilgilendirmeler sunulacak.
  • Hesabınızı kapatmakta kararlıysanız “İleri” deyip devam edin. Onay sayfasına geçeceksiniz. Skype Hesap kapatma onay sayfasında önce hizmet şartlarını kabul etmeniz gerekiyor. Hizmet şartlarını da kabul etmenizin ardından bir neden seçiyorsunuz.
  • Hesabı neden kapattığınızı konusunda nedeni de seçip ardından Hesabı Kapat diyoruz.
  • Hesap kapatma işleme alınmış oldu.
  • Son adımda karşınıza bir tarih çıkacak. İşte bu Skype hesap dondurma kısmında söz ettiğimiz 60 günlük dondurma süresi tarihi. Bu tarihi not edin ve “bitti” deyin.

Bu tarihe kadar hesabınıza geri girerek aktifleştirme yapabilirsiniz. O zaman kullanıma devam edersiniz.

Bu tarihin hemen sonrasında Skype kalıcı olarak silinmiş olacak.

Sıkça Sorulan Sorular

Skype hesap dondurma, Skype hesabını geçici olarak dondurma gibi bir seçenek bulunmamaktadır. Skype hesap silme işlemini gerçekleştirdikten sonra size 60 günlük bir süre verir. Bu tarihe kadar hesabınıza geri girerek aktifleştirme yapabilirsiniz. O zaman kullanıma devam edersiniz.

Skype hesap silmek için;

1- Buradan Skype hesap silme sayfasına gidin ve Microsoft hesabınızla oturum açın.
2- Girdiğiniz bilgileri onaylamak için onay ekranına geçeceksiniz. Size ait olan telefon numaranızı ve mail adresinizi de seçeceğiniz ekran bu ekran olacak.
3- Şimdi doğrulama için adresinizi seçeceksiniz ve sizin seçeceğiniz adrese doğrulama kodu gönderilecek. Kodu girin ve devam edin.
4- Yeni bir ekran karşınıza gelecek ve Skype hesap kapatma konusunda kararlı olup olmadığınız sorulacak. Bu son bir uyarı olarak gözükebilir. Size uyarılarla dolu ekranda bilgilendirmeler sunulacak.
5- Hesabınızı kapatmakta kararlıysanız “İleri” deyip devam edin. Onay sayfasına geçeceksiniz. Hesap kapatma onay sayfasında önce hizmet şartlarını kabul etmeniz gerekiyor. Hizmet şartlarını da kabul etmenizin ardından bir neden seçiyorsunuz.
6- Hesabı neden kapattığınızı konusunda nedeni de seçip ardından “Hesabı Kapat” diyoruz. Hesap kapatma işleme alınmış oldu.
7- Son adımda karşınıza bir tarih çıkacak. İşte bu Skype hesap dondurma kısmında söz ettiğimiz 60 günlük dondurma süresi tarihi. Bu tarihi not edin ve “bitti” deyin.
Bu tarihe kadar hesabınıza geri girerek aktifleştirme yapabilirsiniz. O zaman kullanıma devam edersiniz.Bu tarihin hemen sonrasında Skype kalıcı olarak silinmiş olacak.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın