Facebook hesap silme nasıl yapılır?

 Facebook hesap silme nasıl yapılır?

Facebook hesap silme yada Facebook hesap dondurma nasıl yapılır, Facebook hesap silme ve hesap dondurma arasındaki fark nedir, Facebook kalıcı hesap silme işleminin nasıl yapılacağını sizlere aktaracağız

Artık Facebook kullanmayacaksanız yada yeni bir Facebook hesabı açacaksanız eski Facebook hesabınızı bir süreliğine dondurmak yada kalıcı olarak silmek isteyebilirsiniz.

Facebook hesap dondurma nedir?

Facebook dondurma seçeneğinde;

Facebook hesabınıza, kullanıcılar erişim sağlayamaz, paylaşımlarınızı göremez. Ancak profil bilgileriniz hala kayıtlıdır. Siz, profili tekrar aktif hale getirmeden kimse bu bilgilere erişemez. Örneğin paylaştığınız bir fotoğraf Facebook sunucularında hala saklıdır, ancak kimse bu fotoğrafı göremez. Hesabınızı tekrar aktif hale getirdikten sonra, hiçbir kaybınız olmaz ve eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Facebook hesabını daha sonra açmayı düşünenler veya belirli bir süre hesabı dondurmak isteyenler bu seçeneği tercih etmeliler.

Facebook hesap silme nedir?

Facebook hesap silme işleminde ise;

Profil bilgileriniz, paylaşımlarınız silinecektir ve geri dönüşü yoktur. Facebook’u tekrar kullanabilmek için yeni bir hesap açmanız gerekir. Eğer tekrar açmak niyetindeyseniz dondurmanızı tavsiye ederim.

Facebook hesap dondurma ve silme arasında ne fark var?

Facebook hesap dondurma ve silme arasındaki farkları maddeler halinde listelersek;

Facebook hesabınızı dondurursanız:

  • İstediğiniz zaman yeniden etkinleştirebilirsiniz.
  • İnsanlar zaman tünelinizi göremez ve sizi aratamaz.
  • Bazı bilgiler başkaları tarafından görülmeye devam edebilir (ör. gönderdiğiniz mesajlar).

Facebook hesabınızı silerseniz:

  • Facebook silme işleminin ardından tekrar erişim sahibi olamazsınız.
  • Talepten birkaç gün sonra silme işlemini gerçekleştiririz. Bu süre içerisinde Facebook hesabınıza tekrar giriş yaparsanız hesabınızı silme isteğiniz iptal edilir.
  • Yedekleme sistemlerinde depolanan verilerin silinmesi 90 güne kadar sürebilir. Bu süre içerisinde Facebook üzerinde bilgilerinize erişilemez.
  • Mesajlaşma geçmişi gibi bazı bilgiler hesabınızda depolanmaz. Dolayısıyla, hesabınız silindikten sonra arkadaşlarınız gönderdiğiniz mesajlara erişmeye devam edebilir.
  • Bazı dosyaların (ör. günlük kayıtları) kopyaları veritabanımızda kalabilir, ancak bunlar kimliğinizi belirlemek için kullanılabilecek detaylardan arındırılır.

Hesabınızı geçici olarak dondurabilir ve istediğiniz zaman geri dönmeyi tercih edebilirsiniz.

Facebook hesap dondurma nasıl yapılır?

Maalesef Facebook hesap dondurma linki bulunmamaktadır. Facebook hesap dondurma işlemini Facebook üzerinden yapmanız gerekir.

facebook hesap silme 1

  1. Facebook’a giriş yapın.
  2. Ayarlar > Genel > Hesabı yönet sekmelerini açın
  3. Açılan sekmede “Hesabını Dondur” seçeneğine tıklayın ve Facebook şifreniz ile işlemi onaylayın
  4. Neden hesabınızı dondurma istediğiniz seçin. Sebebi yoksa “Sadece bir süreliğine. Geri döneceğim.” seçeneğini kullanabilirsiniz

Facebook hesabınız yeniden şifrenizle giriş yapana kadar kapalı kalacaktır.

Facebook kalıcı olarak silme ve bir daha açılmamasını sağlamak isteyenlerin, Facebook hesabını kapatmak için dondurma işlemi yerine tamamen Facebook silme işlemini uygulamaları gerekiyor.

Facebook hesap silme nasıl yapılır?

Öncelikle Facebook kalıcı hesap silme işleminden önce, hesabınızdaki uygulamaları da silmeniz gerekiyor.

1 Bunun için buraya tıklayarak Uygulama Ayarlarını açın.

2 Daha sonra uygulama ayarlarında yer alan tüm uygulamaları yanlarında bulunan “x” ile kaldırın.

facebook hesap silme 2

Bunu yapmadığınız takdirde hesabımız kapanmıyor. Çünkü, hesapları silme sonrası 2 hafta boyunca hiçbir hareketlilik bulunmamasını isteniyor.

3 Uygulamaları sildikten sonra aşağıdaki Facebook Hesap silme linkine giderek “Hesabımı Sil” butonuna tıklamanız gerekiyor.

facebook hesap silme 3

4 Son olarak açılacak pop-up penceresine şifrenizi ve güvenlik kodunu girmeniz gerekiyor.

facebook hesap silme 4

Facebook hesap silme işlemi sonrası 2 hafta boyunca hesabınızı hiçbir şekilde açmamanız gerekiyor. Aksi takdirde hesap kapatma işleminiz sıfırlanabilir ve yeniden hesap kapatmak ile uğraşabilirsiniz.

Son güncelleme: 13 Şubat 2021

] }
Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın