Sosyal Medya

Whatsapp Hesabı Silindiğinde Ne Olur?

WhatsApp hesabını sildiğinizde hangi verileriniz kaybolur,  Whatsapp hesabı silindiğinde ne olur öğrenmek ister misiniz?

WhatsApp hesabını sildiğinizde hangi verileriniz kaybolur,  Whatsapp hesabı silindiğinde ne olur öğrenmek ister misiniz?

Whatsapp hesabını silmek için;

  • iPhone’da Ayarlar > Hesap > Hesabımı Sil’e gidin
  • Android’de Menü tuşu > Ayarlar > Hesap > Hesabımı Sil’e gidin.

Whatsapp Hesabı Silindiğinde Ne Olur?

Whatsapp hesabı silindiğinde ne olur ?

WhatsApp hesabı silindiğinde;

Tüm sohbet geçmişi yani telefonunuzdaki tüm sohbet kayıtları silinir.

iCloud ve Google Drive yedeklemeleriniz silinecek ve hesabınızı yeniden etkinleştirdiğinizde bunları geri yükleyemeyeceksiniz.

WhatsApp hesabınız silindiğinden dolayı kullanıcılar size mesaj gönderemez ancak bazı kullanıcıların WhatsApp’ında sohbet geçmişi varsa size mesaj gönderebilirler.

Bu mesajlarda tek tik işareti görünür ama hesabınızı sildiğinizden dolayı bu mesajlar size ulaşmayacaktır.

WhatsApp hesabınızı sildiğiniz takdirde yer aldığınız tüm gruplardan otomatik olarak çıkarılırsınız.

Yöneticisi olduğunuz WhatsApp gruplarındaki yöneticilik hakkını kaybedersiniz ve grupta başka bir yönetici yok ise rastgele olarak bir kişi seçilir.

Whatsapp hesabı silindiğinde ne olur yazımıza devam edelim.

WhatsApp hesabınızı yeniden etkinleştirdiğinizde önceden yer aldığınız gruplara tekrar katılmanız gerekir.

WhatsApp’a geri döndüğünüzde bu gruplar duruyor ise grup bağlantısı vasıtası ile bu gruplara katılabilir ya da grubun yöneticisinden sizi tekrar eklemesini isteyebilirsiniz.

Profil fotoğrafı ve hakkında kısmı, WhatsApp sunucularında saklandığından dolayı hakkında kısmındaki yazı ve profil fotoğrafınız WhatsApp’tan kaldırılacaktır.

Bu, profilinizde yer alan fotoğrafın akıllı telefonunuzdan silineceği anlamına gelmez. WhatsApp profil fotoğrafınız sadece WhatsApp’tan silinecektir.

WhatsApp hesabı artık mevcut olmadığından dolayı WhatsApp ayarları da silinecektir. WhatsApp hesabınızda yaptığınız tüm değişiklikler, hesabınızı yeniden etkinleştirdiğinizde varsayılan ayarlar geçerli olur.

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlarda görseller ve videolar otomatik olarak akıllı telefonunuza kaydedilir.

Dolayısıyla WhatsApp hesabınızı sildiğinizde WhatsApp üzerinden aldığınız görseller ve videolar akıllı telefonunuzda yer almaya devam eder. Akıllı telefonunuzda yer alan herhangi bir galeri uygulaması üzerinden bu görüntülere ulaşabilirsiniz.

Whatsapp mı, Telegram mı?  Telegram Whatsapp arasında kararsız kalanlar için, bu iki uygulamanın birbirinden farklı özelliklerini Telegram WhatsApp farkıburadaki yazımızda ele alacağız.

Whatsapp hesabı silindiğinde ne olur yazımızda son olarak Whatsapp hesap silme hakkında çok sorulan soruları cevaplayalım.

Whatsapp hesap silme hakkında sık sorulan sorular

WhatsApp uygulama silersem ne olur?

Uygulamayı kaldırmak, yalnızca telefonunuzdan sildiğiniz anlamına gelir. Bunu yaptıktan sonra, o dönemde mesaj gönderip alamayacağınız için hesabınıza geçici olarak erişiminizi kaybedersiniz.

WhatsApp hesabı silindiğinde mesajlar silinir mi?

WhatsApp hesabınızı sildiğinizde tüm sohbet geçmişi silinir. WhatsApp silindiğinde telefonunuzdaki tüm sohbet kayıtları da silinir. İCloud (iPhone için) ve Google Drive’daki (Android) yedeklemeleriniz bile silinecek ve hesabınızı yeniden etkinleştirdiğinizde bunları geri yükleyemeyeceksiniz.

WhatsApp hesabını silindiğinde arkadaşlara mesaj gider mi?

Hesabınızı sildiğinizde WhatsApp rehberinizdeki kişilere otomatik olarak bildirim göndermemektedir.

WhatsApp uzun süre kullanılmazsa ne olur?

Güvenliği sağlamak, veri saklama kapasitesini sınırlandırmak ve kullanıcılarımızın gizliliğini korumak amacıyla, 120 gün boyunca hiçbir etkinlik göstermeyen WhatsApp hesapları genellikle silinir.

WhatsApp hesabı kaç gün sonra silinir?

WhatsApp bilgilerinizin silinmesi, silme işleminin başlamasından itibaren 90 güne kadar sürebilir.

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu